Mr. Højt og Lavt i House of Control

Høj fart, faglige udfordringer og mange beslutninger i et selskab i ekstrem vækst. Det er hverdagen for den unge civiløkonom Martin S. Nygaard i House of Control. Læs mere om, hvorfor han trives i det norske SaaS-selskab.

– Man siger ofte, at en karrierestart i et af de fire store revisions- og rådgivningsnetværk er den stejleste læringskurve, du kan få efter studierne. Det kan jeg skrive under på: At få mit første job i PwC var fantastisk lærerigt, ikke mindst fagligt og metodemæssigt, siger Martin Sommer Nygaard.

Det er under ti år siden, at han gik ud af Drammen Videregående Skole. Han har taget en højere økonomiuddannelse fra NTNU i Trondheim og fra Queen Mary University i London, hvor han aflagde sidste eksamen i 2016. I april 2018 kan han fejre første år i House of Control (HoC).

– Det har været et eventyr, at mit andet job blev i HoC, for her har jeg hver dag utrolig stor gavn af viden og erfaring fra skolerne og fra min tidligere arbejdsgiver. At være højre hånd for vores CFO giver et unikt hands-on indblik i den økonomiske udvikling, og samtidig har jeg en hånd på rattet i den fortløbende opkøbsproces og kan deltage i produktudviklingen.

Martins løbende ansvar omfatter blandt andet månedsrapportering, kvalitetssikring af økonomisystemerne og analyser af kundeporteføljen.

– Det er den grundlæggende del af jobbet, og den er i sig selv særdeles interessant, når selskabet på kort tid runder 100 millioner kroner i omsætning. Det er også meget inspirerende at være kollega til alle de mennesker, der sammen skaber denne vækst.

Blandt House of Controls nyeste og mest vellykkede produkter finder vi IFRS 16-modulet. Det kan bruges af børsnoterede selskaber og alle andre, der afrapporterer efter IFRS, til enkelt, hurtigt og præcist at beregne balance- og resultattal for deres leje- og leasingaftaler. Martin har deltaget i udviklingen af modulet:

– I dette IFRS 16-modul står teknologien over for nogle ganske avancerede juridiske og regnskabstekniske krav. Det har mildt sagt været spændende at bidrage til at udvikle en løsning med så stor betydning for CFO’ernes arbejde i de større, børsnoterede selskaber.

Væksten i House of Control har man noteret sig i Venture Capital-miljøer og blandt både norske og internationale finansielle investorer, som nu ønsker at bidrage til, at væksten, som HoC har opnået i Norge og Skandinavien, bliver global. Martin har også spillet en vigtig rolle i den proces:

– Den type processer ligger ud over den daglige drift, og derfor er det vigtigt, at CFO, bestyrelse og direktion har flere strenge at spille på. Et opkøb handler i høj grad om at skabe tillid til os, hvad enten det gælder indtjening, teknologi, vækstprognoser eller andre forhold. Det er utroligt givende at være en ressource internt ved møder med potentielle investorer.

Kan du se dig selv som en del af vores succes inden for salg, support eller andre områder? Eller kender du nogen, der kunne være interesseret? Kontakt os allerede i dag!