Fordoblet omsætning i 2018 – øger medarbejderstyrken med 50 % i 2019

House of Control har i løbet af de seneste tre år tredoblet værdien af sin kundeportefølje. Fra 2017 til 2018 er omsætningen steget til det dobbelte. Væksten fortsætter, og i 2019 vil virksomheden vokse fra 60 til 90 ansatte.

I 2015 købte det norske private equity-selskab Viking Venture cirka halvdelen af House of Control. På tre år har Viking Venture, grundlæggeren og de ansatte skruet markant op for den organiske vækst.

Indtil videre har SaaS-løsningen (Software as a Service) Complete Control været det vigtigste produkt. Med Complete Control registrerer kunderne alle løbende forpligtelser og indtægter, så de får bedre overblik og kontrol og dermed optimerer deres forvaltning.

Complete Control har virkelig ramt plet på markedet. Uden at gøre det store væsen af sig har House of Control siden 2015 opbygget en stor kundeportefølje og samtidig tredoblet sin abonnementsportefølje.

Væksten overgår ejernes forventninger
Det har gjort virksomheden til en vækstmaskine for Viking Venture, som ejer 52 procent af virksomheden. Ved udgangen af 2018 har virksomheden faste og løbende abonnementsindtægter på over 80 millioner kroner om året, og de anslås at stige til 100 millioner kroner om året i starten af 2019.

Erik Hagen er bestyrelsesformand og partner i Viking Venture, og han er yderst tilfreds med udviklingen:

– Vi foretog en grundig analyse af menneskene, teknologien og markedet, da vi købte os ind i virksomheden i 2015. Selvom vi var sikre på, at vi købte en lovende virksomhed, må jeg erkende, at House of Control har imponeret os ved at præstere en vækst langt over det, som vi havde forventet. En vækst i nysalg på hele 116 procent hidtil i 2018 og en vækst i porteføljen på 50 % sidste år er ikke så lidt. House of Control har produkter, som alle virksomheder har brug for, så jeg er overbevist om, at de kan vokse sig meget store.

Fortsat markant vækst
Siden 2015 er virksomheden vokset fra 13 til 60 ansatte. Man har opbygget en skalerbar organisation med tydeligt definerede roller i Norden, som nu gør det muligt at indstille sigtekornet på det næste mål.

Vækstambitionerne er blevet større i takt med en stadig større tilstedeværelse på de eksisterende markeder.

– Vi er klædt på til en fortsat stærk organisk vækst samt opkøb på nye markeder fremover. I 2019 øger vi personalestyrken med 50 procent, siger Lasse Sten, som er virksomhedens grundlægger og CEO.

Løfter i flok: 37 af 60 ansatte er aktionærer
Væksten er også et resultat af interne greb i House of Control, fortæller Sten.

– Væksten har gjort det muligt at ansætte flere, samtidig med at vi har defineret rollerne skarpt, især inden for områderne booking, salg, implementering og support. Derudover har vi inviteret medarbejderne med over på ejersiden. To ud af tre ansatte er aktionærer, hvilket i høj grad bidrager til, at vi løfter i flok, og at der bliver gjort det rigtige på mange niveauer i virksomheden.

Nye rapporteringskrav i forbindelse med IFRS 16 sikrer yderligere vækst
House of Control har for længst opdaget, at der ud over nye markeder også er et stort vækstpotentiale i at hjælpe børsnoterede virksomheder og virksomheder med udenlandsk moderselskab med at beregne og rapportere i forbindelse med IFRS 16. Den nye standard træder i kraft fra nytår og indebærer, at leje- og leasingaftaler skal indregnes som aktiver og gæld i balanceopgørelsen.

– Mange CFO’er og regnskabsafdelinger ser IFRS 16 som lidt af en hovedpine, men det har åbnet helt nye muligheder for os. Vi har udviklet en unik IFRS 16-løsning, som vi nu sømløst kan integrere i vores løsning Complete Control. Vi sparer virksomhederne for en masse monotone opgaver og sikrer nøjagtige beregninger, siger Sten.