Årets brugertrend 2018: Fuld kontrol på indtægterne

Rammeaftaler, abonnementer, løbende aftaler, retainere. Faste indtægter har mange navne – og endnu flere fordele. De smarteste har et robust system til at følge op på aftalerne, heriblandt det at prisjustere dem.

Hvor meget er virksomhedens samlede rammeaftaler for 2018 værd? Hvor meget er allerede betalt? Hvad skal I levere i løbet af året i form af timer eller andre ting? Hvilke aftaler skal genforhandles i løbet af året?

Opfølgning på indtægter

Vores kunder ved godt, at Complete Control kan bruges til at give fuld oversigt over virksomhedens aftaler og andre forpligtelser. Den samme løsning kan give den samme oversigt over virksomhedens aftalefæstede indtægter. Og som altid: Fuld kontrol er ikke længere væk end et par tryk på tasterne. Smart?

I løbet af 2017 begyndte stadig flere af vores kunder at bruge vores “basis-produkt”, Complete Control, til at følge op på deres faste indtægter. Kort sagt knytter de den kundeansvarlige person (f.eks. key account manager) sammen med dato for opfølging og inkluderer en påmindelse. En fællesnævner skiller sig ud blandt tilbagemeldingerne fra vores kunder: Complete Control kan erstatte mange tungere systemer for opfølging af kunder.

Nogle har allerede flere år med gode erfaringer. Advokatfirmaet Kluge, for eksempel, var blandt pionerene til at tage vores løsning i brug og bruge den til opfølgning på indtægtssiden.

 

Fra SSB til bundlinjen

Prisjusteringer er en vigtig del af alle aftaler – det bør de i hvert fald være det. Løbende kontrakter bør prisjusteres hvert år. Det er en direkte indsprøjtning til bundlinjen, som sikrer, at indtægterne stiger i takt med omkostningerne. Nogle glemmer ganske vist at tage indeksreguleringer med i aftalen, men alt for mange undlader at gøre krav på de indtægter, de har ret til, fordi de ikke justerer priserne i henhold til aftalen.

House of Control har udviklet et modul, som kvalitetssikrer opfølging af priserne i dine aftaler. Prisindekser hentes automatisk hos Statistisk Sentralbyrå (SSB), som har norske, danske, finske og svenske indekser helt tilbage fra 1900.

Modulets integration sørger for prisjustering af aftalerne, med fuld integrering mod SSB. Det gør at omkostninger og indtægter kan planlægges mere nøjagtigt. Funktionen er tidsbesparende og giver et godt faktureringsgrundlag. Modulet giver automatisk prisregulering ift. fastsatte indeks, og det kan hvis ønsket give et varsel ved prisindeksændringer. Modulet inkluderer rapporter i Excel over alle planlagte og historiske ændringer.

 

Tips til at følge op på indtægterne

Der findes mange måder at strukturere arbejdet med opfølgning på indtægtssiden. Hos vores kunder er der fire fællesnævnere, som går igen:

  1. Forøg omløbshastigheden. Jo mindre tid der går fra ordretidspunktet til levering, desto bedre likviditet – siden de fleste kunder ikke betaler før levering. Gennemgå dine processer for at finde måder at effektivisere leverancerne på.
  2. Mersalg og krydssalg. Det er nemmere og billigere at sælge til eksisterende kunder. Har du tjenester, løsninger eller produkter af højere værdi, som kunden kunne være interesseret i? Kender kunden til, hvad der tilbydes af andre dele af dit selskab?
  3. Investér i de mest lønsomme kunder. Du skal selvsagt ikke glemme “signalkunderne”, hvor kundeforholdet er en vigtig del af virksomhedens totale markedsføring. Når det er sagt, er der meget at tjene på bedre fokus på produkter og kunder, som er mere lønsomme end andre.
  4. Følg op på kunderne. Gør alt, hvad du kan for at kunderne fortsætter med at købe fra Jer på fast basis. Find ud af, hvad de typiske årsager er til at det modsatte sker, og kunden falder fra.

Hvordan arbejder i med opfølgning på indtægtssiden? Tag kontakt til os for en snak om effektive tiltag for en stærkere toplinje!