Revisor kommer – er årsopgørelsen på plads?

Efter julefreden kommer revisor – årsopgørelsens time er aldrig langt væk, når det nye år begynder. Her er tipsene til, hvordan du hurtigt bliver bedre forberedt, til når revisor kommer. Stikordene er effektiv kontrol med indtægter, omkostninger, ejendele og forpligtelser.

Revisors signatur er et kvalitetsstempel, som bygger tillid til din virksomhed overfor ejere, banken, myndighederne og andre. Tilliden går begge veje: Hvor lang tid der går, før I har revisors signatur er i høj grad et spørgsmål om, hvilken tillid revisor kan have til den dokumentation, I kan fremvise.

Ønsket central oversigt over balancen

Forestil dig et dashboard, hvor du hurtigt kan udhente rapporter fra begge sider af resultatet og balancen. Med præcise tidsserier både bagud og forud i tid, og information om kontaktpersoner, løbetid og andre centrale data inkluderet.

Alle huslejekontrakterne på rad og række i løbet af et par får tastetryk. Ligeså hurtig oversigt over virksomhedens biler. Alle rammeaftalerne med virksomhedens kunder i en central oversigt, med information om fremtidige prisjusteringer.

Årsopgørelsen bliver enklere

Dette er kun en lille håndfuld af eksempler på de fordele, som brugerne af Complete Control oplever. Ikke bare bliver hverdagen og årsopgørelsen enklere for medarbejderne i økonomiafdelingen. Virksomheden oplever også en stigende stjerne hos regnskabsførere, revisor og investorer.

Fællesnævneren hos vores kunder er, at den fulde oversigt over ejendele, indtægter og forpligtelser blot er et museklik væk. Det samme er oversigten over store, nye aftaler på både kunde- og leverandørsiden.

Dette er gode ting at tage med sig ind i årsopgørelsen. Virksomheder, som er godt forberedt bruger mindre tid og kræfter både før, under og efter revisors besøg. Med bundsolid dokumentation bruger de mindre tid end andre på årsregnskabet.

Book en demo i dag!

 

Tips til bedre samarbejde med revisor

Du kan selvsagt gøre mere end at tage Complete Control i brug for at få et bedre samarbejde med revisor. Vi foreslår, at du også gør følgende fire ting:

  1. Lav udtræk saldobalancen og hovedbog i Excel-format.
  2. Fremlæg kopier af bestyrelsesprotokoller.
  3. Fremlæg kopier af nye, væsentlige aftaler.
  4. Afstem alle væsentlige balancekonti og strukturér afstemningerne og underlagsdokumentationen, alt efter hvilken regnskabslinje, de tilhører.

Fuld kontrol på 2017 – i 2019-stil

Hvor lang tid skal din økonomiafdeling bruge af dette og næste år på at grave efter enkel dokumentation til revisoren? Opgaverne i årsopgørelsen består af en salig blanding af fagligt krævende og interessante og opgaver som – tja – burde være gjort smartere.

I sidstnævnte kategori kommer hurtig og præcis oversigt over virksomhedens indtægtsside, omkostninger og balanceposter. Man kan sige det således: Når erhvervslivet står midt i en digital transformation, føles det lidt ude af takt at jagte bilag for at skaffe en samlet oversigt over selskabets fremtidige leasingforpligtelser.

Book en demo i dag for at se på, hvordan din økonomiafdeling kan blive “mere 2019”.