VIKING VENTURE INVESTERER I HOUSE OF CONTROL

Viking Venture, én af Nordens førende venturefonde, købte 55% af aktierne i House of Control Group AS i juni 2015.

Viking Venture valgte at investere i House of Control for at styrke virksomhedens ekspansion på det nordiske marked og styrke værdien ved at tilføje kompetencer. Viking Venture har omfattende erfaring med udvikling af abonnementsbaserede softwarevirksomheder rettet mod erhvervsmarkedet.

“House of Control har på kort tid opbygget en betydelig kundebase i Norge, og er godt placeret for yderligere vækst i Sverige, Danmark og Finland. Vi ser frem til at være med til at udvikle virksomheden til en stor nordisk softwarevirksomhed, med moderne cloud-baserede løsninger.”

Erik Hagen, managing partner i Viking Venture

“Det sker sjældent, at vi som investorer støder på eså hastigt voksende og stadig lønsom IT-leverandør som House of Control. De har fundet en lovende niche og udvikler robuste teknologiske løsninger. Innovationsevnen forvandles til vækst og lønsomhed gennem det, vi vover at kalde et enestående salgsmiljø.”

Jostein Vik, partner i Viking Venture

Grundlæggeren Lasse Sten i House of Control er meget glad for at have fået Viking Venture ind på ejersiden.

“Tilliden fra Viking Venture indikerer for mig, at vi har gjort mange ting rigtigt, og at vi stadig har et stort potentiale. Af de interesserede investorer, var der ingen der kunne tilbyde det samme som Viking Venture i form af ledelsesmæssige færdigheder, teknologioverførsel og kapital til yderligere international ekspansion. Viking Venture kommer ind på et meget spændende tidspunkt. Vi har løsninger, som virksomheder har brug for lige så ofte i nedgangstider som i opgangstider. Når lønsomheden kommer under pres, ser vi en stigende interesse for at få kontrol over virksomhedens omkostninger.”

Lasse Sten, grundlægger og administrerende direktør i House of Control